Вести

21.03.2017. - Отварање на City Tree во Тетово и Скопје

Ни претставува огромно задоволство да Ве поканиме на официјалната церемонија по повод отварањето на City Tree инсталацијата за прочистување н...

2.02.2017. - Отворено писмо до општина Охрид

Со цел изнаоѓање на заедничко решение, а во насока на оддржлив развој во општина Охрид и без предизвикување штети на скапоцениот биодиверз...

23.01.2017. - После повеќе од 5 години „битка“ ЕБОР ги откажа финансиите наменети за „Бошков Мост“

Екологистите „војуваа“ со аргументи и успеаја. ЕБОР ја откажа финансиската поддршка за „Бошков Мост“ 13 месеци откако Светската Банка ги ...

13.12.2016. - Прес соопштение- Поддршка на граѓански иницијативи

Со задоволство би сакале да Ве информираме дека Еко- свест во рамки на проектот „Заедно за чист воздух” успеа да обезбеди финансиски средс...

7.11.2016. - Предлог план за управување со загадувањето на воздухот во Македонија

Денес во Советот на Град Скопје беше дискутиран Предлог план за управување со загадувањето на воздухот во Македонија изработен од ГО....

Настани

Конференција за печат во Тетово

Датум: 13.10.2016.
Локација: Тетово
Организатор: Еко-свест

Годишна конференција на ИПА 2 Механизмот за граѓанските организации

Датум: 7.09.2016.
Локација: Скопје
Организатор: МЦЕО

Конференција за медиуми по повод започнување на City Tree

Датум: 13.09.2016.
Локација: Скопје
Организатор: Еко-свест

Иницијален состанок на акцијата ИПА 2 Механизам за граѓанските организации (IPA2CSO)

Датум: 04.04.2016.
Локација: ЕУ Инфо центар
Организатор: Еко-свест

Страдањата на луѓето од рудници на злато во Намибија и Бугарија

Датум: 30.10.2015.
Локација: Метаноја литературно кафе
Организатор: Еко-свест

Смарт Охрид

Етнар

Калкулатор 2050

Save the Blue Heart of Europe

Ekosfera

natura

Toxic